Bli med idag
 

Live: Derfor går til Hxxxx gang på gang...!

May 26, 2024

Hei på deg, fine du.

Jeg har noe viktig jeg vil snakke om og noen av dere har kanskje hørt meg snakke om dette før, men det er noe jeg må belyse igjen: hvorfor du ikke klarer å gå ned i vekt eller hvorfor du går opp igjen etter en slankekur. Dette er hovedgrunnen til at jeg startet denne kontoen, sa opp jobben min og bestemte meg for å hjelpe andre kvinner og menn å bli fri fra dietspiseforstyrrelser.

Jeg møter stadig nye mennesker med de samme utfordringene. Mange av oss har vært på utallige dietter, inkludert meg selv. Jeg har deltatt i kostholdskurs som frarådet alt fra mel og sukker til spontane måltider. Jeg trodde jeg hadde funnet den perfekte strukturen, men jeg lærte den harde veien at strenge dietter bare ødelegger vårt forhold til mat og tilliten til oss selv.

En av de største utfordringene med dietter er den strenge regelen som gjør at vi får et svart-hvitt forhold til mat. Vi tenker at alt må være perfekt, ellers feiler vi. Det er dette som gjør dietter så destruktive. Jeg lærte mye galskap på slankekurs, som for eksempel å unngå visse matvarer eller steder der fristelser kunne oppstå. Dette skaper en forvrengt oppfatning av mat og fører til overspising.

Diett industrien vet at de fleste mislykkes. Forskning viser at rundt 99% av alle dietter feiler, og industrien tjener på dette. De selger oss nye kurs og pakker når vi mislykkes. Dette gjør oss til slaver av diettene deres, uten å gi oss varige løsninger.

Jeg ønsker å dele min historie fordi jeg vil hjelpe andre til å unngå samme felle. Da jeg var på mitt siste kostholdskurs, ble jeg diettspiseforstyrret. Jeg fulgte strenge regler, men likevel mistet jeg kontrollen. Det ødela mitt forhold til mat og til meg selv. Jeg følte meg som en total fiasko hver gang jeg falt for fristelser. Jeg fikk et destruktivt forhold til mat pga dietten - diettspiseforstyrret. Mange har ikke hørt om betegnelsen før, men kanskje du kjenner deg igjen?

Jeg innså at vi måtte finne en annen vei. Vi begynte å lære om en rasjonell tilnærming til spising gjennom boken "Brain Over Binge" av Kathryn Hansen. Det var mitt første møte med ideen om å gi slipp på dietten for å bli fri fra overspising. Denne boken var en øye åpner og jeg begynte å lese alt jeg om over fra fag litteratur. 

Gjennom dette arbeidet lærte vi å stole på oss selv igjen. Jeg begynte å jobbe med følelser rundt mat og forstå hvorfor jeg spiste som jeg gjorde. Jeg oppdaget at mange av oss spiser på følelser – enten det er stress, dårlig tid, eller følelser vi prøver å dempe med mat.

Det som virkelig hjalp meg var å bygge opp et sunnere forhold til mat, hvor jeg kunne tillate meg selv å spise uten å føle skam eller skyld. Jeg lærte å gjenkjenne sult- og metthetsfølelser, og begynte å spise med glede og tillit igjen. Dette er noe jeg nå deler i programmet mitt, "Bli fri fra diett (spiseforstyrrelse)". Jeg lagde min egen metode fra egne erfaringer, i kombinasjon med arbeidet mitt med uike typer endringsarbeid, fagutdannelsen min og i samtaler med andre. 

Jeg ønsker å hjelpe deg til å finne fred med mat og kropp. Det handler om å forstå at overvekt ofte kommer fra en kombinasjon av emosjonell spising og diettrestriksjoner. Ved å jobbe med følelsene våre og tillate oss selv å spise alle typer mat, kan vi oppnå et balansert og sunt forhold til mat.

Du fortjener å leve et liv uten å være fanget i en evig slankekamp. Du fortjener å spise normalt, føle deg vel i din egen kropp og bruke energien din på det som virkelig betyr noe i livet ditt. Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, håper jeg du finner inspirasjon til å ta de første stegene mot et friere og lykkeligere liv uten dietter.

Med varme tanker og støtte, stor klem K

Klar for en livsendrende løsning?
Book en kostnadsfri og uforpliktende kartleggingssamtale i dag!

 

Registrer e-postadressen din

Du får tilsendt en e-post med kartleggingsspørsmål
som du svarer på

Vi setter opp et passende tidspunkt for en kartleggingssamtale, hvor vi går gjennom din situasjon

 

Registrer eposten din her: